Ny inriktning

I våras (2018) lämnade Jag  uppdraget som Generalsekreterarjobbet på TTF för att i fortsättningen fokusera på annat. Jan Sjöstrand har tagit över det jobbet.

De uppdrag jag har tagit senaste åren är av formen rådgivare eller senior advisor och inte löpande konsultuppdrag. Jag har varit verksam inom logistikområdet i 40 år och det ligger mig varmt om hjärtat.

Mitt huvudfokus framöver är ekonomisk historia. Särskilt om hur varuflöden, enskilda företag eller hela branscher historiskt utvecklats och hur de kan komma att utvecklas. Förutom att blicka bakåt och försöka förstå varför saker och ting hände vill jag se framåt givet ändring av vissa nyckelfaktorer.  Trendspaning m a o.

Har nu snöat in på att studera varuflöden och hur dessa har utvecklats under 500 år. Tar ett flöde eller en varukategori i taget och börjar med svensk bananimport under 100 år. De första bananerna i regelbunden trafik kom ju hit i början av 1900-talet. Innan dess kom bara en och annan bananstock som lyckats överleva resan utan att ruttna.