Dec
29

2016 -2017

img_0660

11/08/16 - Sandhamn (SWE) - Day 1 - Sandhamn Regatta 2016 -  © Ricardo Pinto | www.rspinto.com

 

 

 

 

 

 

Sommaren 2016 blev som planerat gaffelriggen färdig med elddopet på Sandhamn Classic. Hamnade i mitten resultatmässigt vilket jag är ganska nöjd med. Betydligt roligare att segla med den nya gaffelriggen än den tidigare mastheadriggen med gamla trötta bukiga segel.

Sommaren ägnades åt att få ordning på alla nya tampar.

Vintern 2016/17 blir det diverse justeringar. Förstärka mastfot och skrovet kring mastfoten. Nåtlimma delar av skrovet och styva upp mer.

Vidare ska fockstaget flyttas lite framåt för att få kunna sträcka upp focken och få lite bättre balans. Tillkommer diverse småsaker som ny bomsax och båtshake (som sköljdes överbord i sommras), nya block och lite annat skoj. Sen återstår en del intrimning av rev, backstag, fall etc.

Motorn skall genomgås också så den startar lite snällare. Lite stressigt när man på kappseglingsmorgonen ska iväg till startlinjen och motorn krånglar.

 

May
18

Vintern 2015/2016 – Dags för ny gaffelrigg

Nu har jag äntligen bestämt mig för att satsa på att ge fru Alca en ny rigg. Ska det vara så ska det vara äkta vara. Alltså får det bli en gaffelrigg även om jag inser att det är tungt och bökigt. Har nu lagt ut lite förfrågningar och kommer de närmaste dagarna/veckorna få in lite offerter.

Planen är att riggen ska vara originallik med vissa modifieringar så långt det inte inkräktar på seglingsegenskaper och utseende. Exempelvis gör jag bommen lite kortare och riggen något högre.

Till sommaren 2016 ska allt vara klart lagom till Alca fyller 120 år!

segelritning alca

Sep
24

Vintern 2012/13

Efter en härlig sommar är nu skönheten uppe och huset med tak på plats. Snart dags att påbörja vinterns projekt. Att nåta om teakdäcket eftersom det läcker lite på några ställen. I övrigt inte så mycket annat (väntar fortfarande på “plötsligt händer det” så det kan bli en ny rigg o nya fräscha (o större) segel.

Oct
05

Vintern 2011/12

Steg 1 i höst var att svetsa ihop båthuset som brakade ihop i vintras pga snömassorna. Har skarvat alla kalvade delar och ökat takvinkeln lite.

Planen: Div småfix

Den stora planen framöver (?) är att byta till gaffelrigg. Har fått in offerter som landar på c:a 300´ Väntar på en snäll sponsor! Eller varför inte lite bidrag. Tänker tanken att ta in en partner som då får köpa in sig vilket skulle inkludera en ny rigg. Hmmm. Läser du detta och är intresserad så hör av dig!

Har inte gjort något alls i höst förutom byggt o nu reparerat båthuset efter senaste stormen nu i december.

Oct
05

Vintern 2010/11

Ny toa med tank o utsug 

 

 Hyvlade till botten och jämnade  till undervattenskroppen för att minska virvelmotståndet

 

Oct
05

Vintern 2009/10

Ny inredning i förpiken (durk, takslip o målat, väggbeklädnad)

Ny kylbox i styrbords stickkoj

Nyrenoverade stickkojer

Slipade o Coelanbehandlade reling, mittfisk mm (däcket)

Lusade fronten på ruffen (pga ful spricka o gammal lagning)

Oct
05

Vintern 2008/09

Ruffen: (ny durk, nya fällkojer, nya dynor o madrasser och ny sidopanel) 

Slipade o lusade akterspegeln

Försiktig renskrap av skrov o mönjning,

Ny huvudelcentral o ny dragning av huvudkablar

Jun
30

Vintern 2007/2008

Fortsätter renovering av inredningen med salongen. Inkluderar spantbyte och fortsatt renskrapning av fernissa och färg. Ska tillverka nya fällkojer enligt original och renovera skott, hylla, byrå, takbalk etc samt tillverka nya kojsidor, durk mm i enlighet med original.

Nov
30

Vintern 2006/2007 och sommaren 2007

Ägnade tiden åt att renovera den aktre delen av inredningen dvs stickkojerna, durken där och ett nytt pentry där det tidigare var en garderob (ursprungligen fanns pentryt i förpiken där besättningen fick hålla till) samt lite slutpyssel med sittbrunnen. Under sommaren hann vi med två härliga familjeturer.

Nov
30

Vintern 2005/2006 och sommaren 2006

Gjorde klart sittbrunnen (låda, sidopanel, sarg, bänkar, vinchfästen, skotskena, akterluckor, durkar mm). Mycket pyssel. Gjorde ny förlucka samt började med inredning (islåda, provisoriskt pentry mm) innan premiärsegling under några dagar i juli -06. Ägnade några timmar åt att bygga om (förstärka med stag) båthuset också.

Older posts «